WANT TO RELAX
ontspanning, rust en balans
Want To Relax
Want To Move
Want To Party
Kinesio Taping
Kinesio taping is de originele door dr. Kenzo Kase ontwikkelde tapingmethode, die sinds 2011 ook in Nederland is geďntroduceerd. Kinesio taping is gebaseerd op het plakken van speciale tape op de huid in een bepaalde richting en met een bepaalde hoeveelheid rek. Op deze manier kan invloed uitgeoefend worden op het onderliggende weefsel maar ook op het gehele lichaam. Hoe en waar getapet moet worden, is zeker niet willekeurig. Fysiotherapeuten en (sport)masseurs bijvoorbeeld zijn de aangewezen personen om, na meerdaagse cursussen, deze methode goed toe te kunnen passen.

Kinesio taping is een methode om spieren te omzwachtelen (te tapen). De methode, die in Japan werd ontwikkeld, wordt in de sport en in paramedische beroepen toegepast.
De gebruikte tape is, anders dan traditionele sporttape, rekbaar. Deze rekbaarheid bedraagt ca. 140%, is daarmee vergelijkbaar met die van de huid. Zo worden de spieren niet vastgezet, maar kunnen vrij bewegen, zonder dat zij meer kunnen uitrekken dan gewenst is.

Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen; dit leidt tot drukverhoging. De Kinesio Tape is juist gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging doordat de tape de huid een stukje optilt.
Kinesio taping versnelt het genezingsproces, geeft pijnvermindering en is onmisbaar bij een actieve behandeling.

De tapemethode is heel effectief bij overbelasting zoals bijvoorbeeld achillespeesklachten, schouderklachten, rugklachten, een tennisarm enz. Ook verstuikingen en kneuzingen genezen sneller met Kinesio Tape. Verder kan Kinesio Tape helpen bij hoofdpijn, migraine en menstruatiepijn.
De tape is latex vrij.


Attentiepunten na Kinesio Taping

-De tape 3-5 dagen laten zitten.
-De tape moet voorzichtig verwijderd worden  
-Bij jeuk of irritatie de tape direct verwijderen.
-Je mag met de tape douchen, de tape niet inzepen of afdrogen.
Kosten:
€ 10 intake
€ 5 voor de tape
(voor 1 tot 3 behandelingen)

Gediplomeerd in :
KT1, KT2 en KT3